minta

A REKORDKÍSÉRLET KEZDETÉIG
MÉG VAN

A CSÁRDÁSREKORDRA
2350

SZEMÉLY REGISZTRÁLT!

EZZEL SIKERÜLT MEGDÖNTENI A REKORDOT!

 

vilagvandor banner

 Világvándor honlapja

 

Világvándor blogja

 

Hírek

Lehet tanulni a gyergyói csárdást

Csata Beáta | 2012.07.08. [18:05] | A Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozója keretében tervezett csárdásrekord kezdetéig már csak tizennyolc nap van hátra, gyűlnek a táncoslábú jelentkezők, de még mindig 1743 személyre lenne szükség a rekord eléréséhez. Az esemény honlapjára feltöltötték a gyergyói csárdás oktató videóját, ami segítségével bárki elsajátíthatja a táncot. A világtalálkozó sikeres megvalósításához még keresik a segítőkész támogatókat, akik közreműködésével minden betervezett program megvalósulhat.

 

hovirag_csardasA Hóvirág néptáncegyüttes elkészítette egy békéscsabai néprajzkutató nyomán a jellegzetes gyergyói csárdást bemutató oktató videót, ami a www.gyergyóicsárdás.ro honlapon tekinthető meg.  A Szász Ferenc és Gáspát Judit által bemutatott tánc könnyen elsajátítható, viszont nem kötelező a rekordkísérlet során mindenkinek ezt a fajta csárdást ropnia, csupán egy alternatívát jelent a megtanulása, amely révén a rekordkísérletben részt vevő táncosok egységes koreográfiát követve, összehangoltan tudnák teljesíteni a feladatot. 

 

Bővebben...

Világtalálkozó és csárdásrekord-kísérlet Gyergyószentmiklóson

BEJEGYEZTE: MPP-KOLOZS.BLOGSPOT.COM


Július végén világtalálkozót tartanak a Gyergyószentmiklósról elszármazottaknak. Az eseményen a tervek szerint csárdásrekordot is felszeretnének állítani, amelyen majd 2000 népviseletbe öltözött személy ropná a táncot a székelyföldi város főterén.

„Találkozzunk Szent Anna-napján itthon, Gyergyószentmiklóson” – ezzel invitálják a szervezők a szülővárosukból elszármazottakat a július 26-29 közötti világtalálkozóra, amelynek kiemelt rendezvénye a csárdásrekord-kísérlet.Mezei János, a város polgármestere azt nyilatkozta, azért találták ki és azért szervezik a csárdásrekord-kísérletet, mert ezzel is felszeretnék hívni a figyelmet Gyergyószentmiklósra, hogy megmutassák a nagyvilágnak: itt, a Székelyföld közepén él egy olyan közösség, amelyik még ápolja a hagyományokat.

A Hóvirág Néptáncegyüttes tagja bemutatták a tánclépéseket a közönségnek, a felvételt pedig feltették az Internetre is, így azok is megtanulhatják a gyergyói csárdást, akik majd csak a rekordkísérletre érkeznek Gyergyószentmiklósra.

Az egyik szervező, Pál Levente szerint a bajai 1600 táncossal felállított rekordot ők 2000 személlyel szeretnék megdönteni. Tánccsoportok tagjai, fiatalok, idősek, vagy akár átutazó turisták is részt vehetnek a nagy gyergyói csárdásban. Szász Ferenc koreográfus azt mondja: ne szégyellje senki, mindenki vegye fel a népviseletét, és 28-án jelenjen meg csárdásolni.

A város önkormányzata a nagy eseményre létrehozta a vilagvandor.ro weboldalt, amelyen eddig már több mint 350 Nyugat-Európában, Kanadában, Japánban és Ausztráliában élő gyergyói jelezte részvételi szándékát. Duna Tv

Táncra fel, magyar!

Forrás: http://www.civishir.hu

Debreceni táncoslábúak, csatlakozzatok! Világrekordot dönteni nagypályás teljesítmény.

alt

Gyergyószentmiklós főterén kísérlik meg az együtt táncolás, pontosabban a csárdás világrekordjának a felállítását.

 

Bővebben...

Világrekordra készülnek Gyergyószentmiklóson

Forrás: uh.ro Írta: Bedőházi Attila-Csaba


A Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozóján táncolnák be magukat a Guiness rekordok könyvébe.

Gyergyószentmiklós főterén kísérlik meg az együtt táncolás, pontosabban a csárdás világrekordjának a felállítását. Július 26-29. között szervezik meg a Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozóját, melyre elszármazottakat és itthon maradtakat, gyerekeket és felnőtteket, gyergyóikat és máshonnan érkezetteket várnak többek közt egy közös táncra.

Bővebben...

Csárdással a rekordok könyvébe

Forrás: Kisújság 7. sz. (945 2012. február 16 – 22. XIX. évf.)


Az már biztos, hogy lesz Anna-bál is a nyáron.

A Szent Anna-napi búcsú köré szervezett ünnepségen, az elszármazott gyergyószentmiklósiakat hazacsalogató világtalálkozó mellett megszervezik a tizedik Anna-bált. A rendezvénysorozatra július 26. és 29. között kerül sor.

Bővebben...

Csárdásra fel!

Még rekordot is dönthet a város, ha sikerül a Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozójának keretében, július 28-ára tervezett csárdásrekord. Amint Pál Levente, a művelődési központ igazgatója elmondta, a terv szerint 2000 ember fogja ropni egyszerre, húsz percen át, 13 és 13.20 között Szentmiklós főterén. 

Bővebben...

Csárdásrekordra készül Gyergyószentmiklós

csardas

Hagyományos módszerrel szeretné magát betáncolni Gyergyó-szentmiklós a rekordok könyvébe. A július 26–29. között sorra kerülő Gyergyó-szentmiklósiak Világtalálkozója egyik kiemelkedő eseményeként csárdásrekord megvalósítására törekednek a szervezők, amely keretében a tervek szerint közel kétezer, népviseletbe, illetve ünneplőbe öltözött gyergyószéki húsz percen át ropja a csárdást a város főterén.

Bővebben...