minta

A REKORDKÍSÉRLET KEZDETÉIG
MÉG VAN

A CSÁRDÁSREKORDRA
2350

SZEMÉLY REGISZTRÁLT!

EZZEL SIKERÜLT MEGDÖNTENI A REKORDOT!

 

vilagvandor banner

 Világvándor honlapja

 

Világvándor blogja

 

Csárdásra fel!

Még rekordot is dönthet a város, ha sikerül a Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozójának keretében, július 28-ára tervezett csárdásrekord. Amint Pál Levente, a művelődési központ igazgatója elmondta, a terv szerint 2000 ember fogja ropni egyszerre, húsz percen át, 13 és 13.20 között Szentmiklós főterén. 

Hogy felcsíkit vagy gyergyói táncot járnak, majd kiderül, hiszen időben megtudják azok, akik a gyergyoicsardas.ro honlapon regisztrálnak. Segítségként a táncot be is mutatják, majd oktató videofelvétel segítségével azoknak, akik még „elvétik a lépéseket”. (Szerk megj.: a gyergyói táncot idén nyáron fogják oktatni először tánctábor keretében, tehát nem ismert.)

Nos, élő zenére táncolnak majd, várhatóan mindenki népviseletbe öltözve. Ha nem, akkor a fiúk nadrág, fehér ing, fekete mellény, a lányok szoknya-blúz viseletét látnák szívesen a szervezők. Ezer párra mindenképpen számítanak, mert Magyarországon legtöbben egyszerre 1596-an táncoltak.

Hogy bekerül-e a mindössze húszperces, nagy közös csárdásolás a Rekordok Könyvébe, kiderül. A szervezők a szükséges lépéseket megtették.

Ami biztos, hogy addig is önkéntesek jelentkezését várják a szervezők azért, hogy besegítsenek e nagyszabású rendezvény lebonyolításában.

 
Kedves-Tamás Gyopár