minta

A REKORDKÍSÉRLET KEZDETÉIG
MÉG VAN

A CSÁRDÁSREKORDRA
2350

SZEMÉLY REGISZTRÁLT!

EZZEL SIKERÜLT MEGDÖNTENI A REKORDOT!

 

vilagvandor banner

 Világvándor honlapja

 

Világvándor blogja

 

Csárdással a rekordok könyvébe

Forrás: Kisújság 7. sz. (945 2012. február 16 – 22. XIX. évf.)


Az már biztos, hogy lesz Anna-bál is a nyáron.

A Szent Anna-napi búcsú köré szervezett ünnepségen, az elszármazott gyergyószentmiklósiakat hazacsalogató világtalálkozó mellett megszervezik a tizedik Anna-bált. A rendezvénysorozatra július 26. és 29. között kerül sor.

Igaz, addig még van bõven idõ, és közben a helyhatósági választások is lezajlanak, de tény, hogy a programtervezet már a szervezõk kezében van, van amire építeniük.

E szerint csütörtöktõl vasárnapig „állna a bál”.Bemutatkoznának az elszármazott tudósaink, a képzõmûvészek mûveik által válnának ismertebbé mindenki számára. Hiszen szabadtéri tárlatot terveznek. A régiekrõl sem feledkeztek meg, kopjafát állítanak az elhunyt elszármazottak emlékére. Gyilkostón, a Gyilkostó vendéglõben lenne a nagyszabású Anna-bál, melynek szervezésében ismét oroszlánrészt vállalnak a Lórántffy Zsuzsanna Nõegylet tagjai. A többnapos dínomdánom alatt utcabáloznak az Annák, de lesz hagyományõrzõ nap, vagy éppenséggel csárdásrekord. E tánccal a Rekordok Könyvébe is bekerülhet az esemény, ha minden az elképzelteknek megfelelõen alakul. Amint Mezei János fogalmazott, a választásoktól függetlenül vállalja a szervezést, hiszen meggyõzõdése, hogy jót tesz a városnak a Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozója, és reméli, hogy a Szent Anna Napok hagyományteremtõ jellegû lesz.

Kedves-Tamás Gyopár